Moksliniai-edukaciniai seminarai Vilniaus universitete – trečioji sesija, skirta Česlovui Milošui

Rugsėjo 26 d. Vilniaus universiteto Teatro salėje vyko trečioji ciklinio projekto „Moksliniai-edukaciniai seminarai moksleiviams ir mokytojams. ACADEMIA POLONICA“ sesija, kurioje dalyvavo IIIa klasės mokiniai su lenkų kalbos mokytoja Renata Slavinskiene. Šiais metais renginys, organizuotas kaip Česlovo Milošo metų minėjimo dalis, sukvietė gimnazijų moksleivius ir mokytojus iš viso regiono susipažinti su lenkų Nobelio premijos laureato kūryba.

Užsiėmimai prasidėjo Vilniaus Jono Pauliaus II gimnazijos moksleivių menine kompozicija, kuria pristatė Milošo kūrinį „Pasaulis“. Po to vyko Jogailos universiteto profesorės Joannos Zach paskaita, kurioje ji kalbėjo apie Milošo „Pasaulį“ ir aptarė ne tik „naiviąją poemą“, bet ir platesnį poeto kūrybos kontekstą. Po paskaitos vykusiai diskusijai vadovavo dr. Teresa Dalecka iš Vilniaus universiteto.

Seminarą paįvairino ir žinių apie Česlovą Milošą viktorina, kurioje buvo tikrinamos žinios apie Nobelio premijos laureato gyvenimą ir kūrybą. Renginyje taip pat buvo pristatytos literatūrinio konkurso su IKT panauduojimu: „Naujai atrastas Česlovas Milošas“, kuriuo jaunimas skatinamas kūrybiškai naudotis skaitmeninėmis priemonėmis interpretuojant Milošo poeziją.

Seminaras baigėsi prizų įteikimu viktorinos nugalėtojams ir renginio apibendrinimu. Tai buvo puiki proga pagilinti žinias apie Česlovą Milošą ir pasikeisti patirtimi tarp jaunimo ir mokytojų.