Kitokio ugdymo diena. Netradicinė pamoka Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje

Rugsėjo 27 dieną Ib klasės mokiniai kartu su auklėtoja Jadvyga Pukšta ir matematikos mokytoja Violeta Kerbed apsilankė Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, esančioje Vilniaus širdyje.

Biblioteka yra vienas svarbiausių Lietuvos kultūros ir informacijos centrų, kuriam šiais metais sukanka 105 metų jubiliejus. Kartu su gidu mokiniai  apžiūrėjo bibliotekos erdves, sužinojo apie nacionalinės bibliotekos istoriją ir misiją. Biblioteka įkurta 1963 metais. Šiandien ji ne tik teikia tradicines bibliotekos paslaugas, bet ir veikia kaip moderni kultūrinė, švietėjiška ir informacinė institucija. Mokiniai taip pat sužinojo, kad bibliotekoje yra  virš 18 tūkst. nuolatinių skaitytojų, kad 2016 m. buvo atlikta pastato rekonstrukcija. Pastatas turi 6 aukštus, kuriuose  yra įsikūrusios įvairiausios erdvės, skirtos ne tik skaitymui, bet ir kūrybinėms dirbtuvėms, parodoms, konferencijoms ir net koncertams. Mokiniams ypač patiko garso studija, kurioje  pabandė savo jėgas ir įrašė savo dainavimą. Biblioteka yra išskirtinė, nes kokioje dar bibliotekoje galima nusipirkti knygų!? Bibliotekoje iki šiol veikia leidykla, skirta bibliotekos poreikiams. Pačioje bibliotekoje yra virš 6,5 mln. dokumentų, laikomų saugyklose. Bibliotekos misija yra išsaugoti visą Lietuvos dokumentinį paveldą. Mokiniai taip pat apsilankė parodoje „ Išblokštieji: pasitraukimo į Vakarus patirtys 1944–1952 metais“.

Tai buvo neužmirštama, kupina emocijų ekskursija. Ačiū mokytojams už tokią puikią galimybę pažinti Vilnių. Kamila (Ib kl. mokinė)