Stovykla vaikams ir jaunimui Gory Mokre vietovėje

Šeštadienį, 2024 metų rugsėjo 7 dieną, Marii Konopnickos draugijos suorganizuotos vaikų ir jaunimo lenkų bendruomenės vasaros stovyklos Gory Mokre vietovėje metu įvyko dalyvių iš Lenkijos mokyklų Lietuvoje, Baltarusijoje ir Ukrainoje meninė prezentacija. Dainų ir šokių ansamblis „Pierwiosnki“ pasirodė su Vilniaus programa minint mūsų gimnazijos 70-metį, o mokiniai deklamavo Marijos Konopnickos eilėraščius. Ansamblis buvo apdovanotas diplomu ir pinigine premija, o 5a klasės mokiniai Julia Savko ir Adam Dovgialo gavo diplomus bei piniginius prizus už ypatingus pasiekimus.

Dirbtuvių metu dalyviai turėjo galimybę tobulinti lenkų liaudies šokius, kuriuos lydėjo „Mazowsze“ grupės muzikinis akompanimentas. Kitą dieną, rugsėjo 8 d., trys ansambliai iš Lietuvos – „Ad Astra“, „Prząśniczka“ ir „Pierwiosnki“ – lankėsi Jasna Goroje, kur meldėsi Švenčiausiajai Dievo Motinai Čenstakavos Marijai. Dalyviai raštu išreiškė savo maldas, prašydami sveikatos savo šeimoms bei gerų mokymosi rezultatų.

Tokios kelionės yra ne tik puiki patirtis, bet ir moko draugystės bei atsakomybės už save ir kitus. Ansamblis „Pierwiosnki“ pradeda naują meninį sezoną, o mes linkime jiems tolesnės sėkmės, kad jų šokiai ir dainos ir toliau džiugintų gimnazijos bendruomenę.

Nuoširdžiai dėkojame ansamblio vadovėms, Teresai Božerodskai ir Janinai Stupenko, už jų neįkainojamą atsidavimą ir indėlį į jaunų talentų ugdymą. Taip pat nuoširdžiai dėkojame ansamblio globėjai Julijai Dovgialo už rūpestingą globą ir pagalbą dalyviams.