Pirmasis kresų jaunimo suvažiavimas Tykocino mieste

Rugpjūčio 8-11 d. suverenus institutas Tykocino mieste surengė pirmąjį jaunimo edukacinį suvažiavimą – 1-ąjį „kresų“ jaunimo suvažiavimą.

Šiame unikaliame renginyje dalyvavo moksleiviai iš trijų lenkiškų mokyklų iš Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos: Vilniaus J. I. Kraševskio gimnazijos, Rygos Itas Kozakēvičas Poļu vidurinės mokyklos ir Jono Pauliaus II šeštadieninės-sekmadieninės mokyklos TKPZL Červonograde.

Suvažiavimo dalyviai praleido keturias intensyvias dienas, dalyvavo seminaruose, paskaitose ir lauko veiklose, kurių metu susipažino su Lenkijos istorija, kultūra ir paveldu. Į programą buvo įtrauktos ekskursijos, inscenizacijų pasirodymai ir integraciniai vakarai, įskaitant nepamirštamą talentų vakarą, per kurį jaunimas pademonstravo savo dainavimo ir šokių įgūdžius. Tai buvo džiaugsmo, juoko ir emocijų kupinas laikas.

Po suvažiavimo visi dalyviai teigė patyrę teigiamų įspūdžių, prisimindami jį kaip kupiną nuostabių patirčių. Mokiniai ne tik įgijo naujų žinių ir patirties, bet ir susirado naujų draugų, integravosi į kitų šalių tautiečių bendruomenes.

Ypatingai dėkojame Tarptautinio susitikimų centro iniciatoriui Patrykui Szulakui, projekto koordinatoriui Krystianui Jaworskiui ir projekto vykdytojui, rangovui ir fotografui Olgierdui Dobrowolskiui.

Projektą finansavo Nacionalinis laisvės institutas – Pilietinės visuomenės plėtros centras pagal Vyriausybės programą „Tarptautinių susitikimų centrų rėmimas 2021-2030 m.“.

Mūsų gimnazijos grupės vadovas – mokytojas Olegas Lukacijevskis.