Džiaugiamės vasara kartu stovykloje „Sveikuolių vasara“

Pirmoji stovyklos diena prasidėjo pirmosios pagalbos pamokėle kuria pravedė visuomenės sveikatos priežiūros specialistė. Po pamokėlės vaikai leido smagų laiką sportuojant, žaidžiant, šokant ir piešiant kartu su fizinio lavinimo mokytojomis.

Antrąją dieną mokiniai praleido Kernavėje dalyvaudami Kernavės archeologinės vietovės muziejaus edukacinėje programoje. Edukacijos metu keliavo į tolimą Kernavės praeitį, pasakojimo, bandymų ir žaidimų pagalba. Sužinojo kaip žmonės gyveno gamtos prieglobstyje, ką jie rankiojo ir kaip medžiojo. „Pagyveno“ priešistorės palapinėje, atrado iš ko buvo gaminami įrankiai, apranga ir statomi būstai. Nukeliavę į ankstyvosios žemdirbystės laikus sužinojo ką žmonės augino ir kodėl atsirado puodai.

Trečiosios dienos veikla vyko Energetikos ir technikos muziejuje. Vaikai susipažino su  muziejuje veikiančiomis nuolatinėmis ekspozicijomis: Virsmo sale, Energetikos, Pramonės ekspozicijomis, „Technikos mokslas ir technika vaikams“ bei interaktyvia paroda „NOVEMBER. ALPHA. TANGO. OSCAR.“

Ketvirtoji diena pilna įspūdžių buvo praleista Trakuose. Mokiniai aplankė Trakų apylinkes bei dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Avilio pasaulis“. Sužinojo apie medaus kelią, bičių gyvenimą, tradicijas. Ragavo medų bei suko žvakes. Buvo ugdomos pažinimo ir menines kompetencijos per senąjį lietuvių bitininkystės amatą. Stovyklos penktą dieną ir pabaigą vainikavo smagiai praleistas laikas kine, filme „Garfieldas“.

Stovyklos uždarymo renginyje mokiniai gavo apdovanojimo diplomus ir vaišes – skanius ledus. Patenkinti mokiniai džiaugsmingai linkėjo vieni kitiems gerų atostogų ir karštos vasaros. Tikimės, kad laikas stovykloje, kurioje buvo sudarytos galimybės fiziniam aktyvumui ir kūrybiškumo ugdymui bei gebėjimų ir asmenybės atsiskleidimui buvo praleistas prasmingai ir linksmai.