„Pierwiosnki“ tarptautiniame dainų ir šokių festivalyje „Vygių kriauklės 2024“

Tarptautinis dainų ir šokių festivalis „Vygriu kriauklės“ – vienas populiariausių ir labiausiai vertinamų festivalių Europoje, skirtas 6-25 metų vaikų ir jaunimo šokių vokaliniams ansambliams bei solistams. Suvalkų festivalio dalyviai varžosi dėl Grand Prix ir auksinių, sidabrinių bei bronzinių „Vygrių kriauklės“ apdovanojimų dviejose pagrindinėse kategorijose: šokio ir dainavimo. Festivalio misija buvo ir yra remti bei skatinti jaunuosius talentus.

Gegužės 16-18 d. ansamblis „Pierwiosnki“ ir 8a klasės mokinė Aneta Rafalovič dalyvavo 24-ajame „Vygrių kriauklės“ festivalyje. Aneta Rafalovič taip pat dalyvavo koncerte „Jauni-Jauniems“. Ansamblis „Pierwiosnki“ gavo sidabrinę kriauklę. Aneta Rafalovič gavo deimantinę kriauklę, auksinę kriauklę ir autorių asociacijos ZAiKS diplomą. Ansamblį „Pierwiosnki“ parengė Janina Stupenko ir Teresa Božerodska, Anetą Rafalovič parengė Janina Stupenko.

Po pasirodymo „Pierwiosnki“ ilsėjosi, o po spektaklio išvyko į kelionę Vygrių siauruku, kad pamatytų nuostabią Vygrių gamtą. Dėkojame direktorei Gelenai Juchnevič už finansinę paramą, o Irenai Videvič, Marijai Dunovskai ir Julijai Dunovskai už pagalbą organizuojant kelionę.