Pirmoji vieta IT konkurse

Adam Szczyglovski (IIIa kl.) laimėjo pirmąją vietą IT konkurse, skirtame 10-12 klasių mokiniams (mokytojas Pavelas Mechovičius)

Gegužės 15 d., vykstant Podlasės mokslo ir menų festivaliui, Balstogės universiteto Vilniaus filiale vyko 10-12 klasių mokinių IT konkursas.

Pagrindinis konkurso tikslas – populiarinti informacines technologijas ne tik kaip pramogų šaltinį, bet pirmiausia, kaip svarbią žinių šaką. Renginys skirtas Vilniaus ir Vilniaus mokyklų su lenkų dėstomąja kalba mokiniams.

Informacinių technologijų žinių spektras apėmė: kompiuterių taikomųjų programų, kompiuterių architektūros, mobiliųjų įrenginių ir programavimo pagrindų turinį. Klausimai ir praktinės užduotys buvo parengti remiantis X-XII klasių informatikos vadovėlių turiniu.

Konkurse dalyvavo septyniolika mokinių, iš kurių buvo išrinkti trys nugalėtojai, tarp kurių buvo dvi pirmosios ir viena antroji vieta:

I vieta – Rafal Ulecki iš .Jono Pauliaus II gimnazijos Vilniuje

I vieta – Adam Szczyglovski iš Vilniaus Juzefo Ignaco Kraševskio vidurinės mokyklos

II vieta – Radoslav Bartosevič iš Vilniaus Vladislavo Sirokomlės gimnazijos

Konkursą organizavo Balstogės universiteto Vilniaus filialo Ekonomikos ir informacinių technologijų fakulteto Informatikos katedra.

Šaltinis: Balstogės universiteto Vilniaus filialas