Lietuvių kalbos raštingumo konkursas ,,Lietuviškai rašyti moku!“

Balandžio 27 d. mūsų gimnazijoje vyko Vilniaus miesto tautinių bendrijų mokyklų 7-8 klasių mokinių lietuvių kalbos raštingumo konkursas ,,Lietuviškai rašyti moku!’’. Svarbu paminėti, kad šis tradicinis konkursas ypatingas, jis buvo skirtas išskirtinei progai – Lietuvos sostinei ir Gedimino laiškų metams paminėti. Renginyje dalyvavo net dvidešimt mokinių iš aštuoniolikos tautinių bendrijų mokyklų.

Renginį pradėjo vienuoliktos klasės mokinė Elžbieta Rosovska, kurį nuostabiai atliko dainą ,,Prie pasakų miesto“. Renginio dalyvius sveikino gimnazijos direktorė Gelena Juchnevič, kuri pasirūpino, kad renginiui būtų skirtas tinkamas dėmesys ir nuolat bendradarbiavo su renginį organizavusiomis lietuvių kalbos mokytojomis, kad Vilniaus gimtadieniui skirtas renginys būtų išskirtinis. Renginio dalyvius taip pat sveikino Vilniaus Simono Konarskio gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros  mokytoja ekspertė Elvina Kuginienė, kuri pristatė vertinimo tvarką ir linkėjo visiems sėkmės.

Meninę renginio dalį – vaidinimą pagal Balio Sruogos poemą ,,Giesmė apie Gediminą” rengė mokytojos J. Pukšta, I. Čereškaitė, o meninę kompoziciją ,,Mylėk“, kurią pagal Sigito Gedos, Maironio ir Vytauto Bložės eilėraščius, sukūrė lietuvių kalbos mokytoja J. Pukšta.

Kol mokiniai rašė diktantą, juos lydėjusiems mokytojams ekskursiją po mokyklą ir jos aplinką organizavo mokytoja D. Bagdonienė, o kavos pertrauka rūpinosi V. Stefanovič ir A. Valiučko. Svečiai žavėjosi mus supančia gamta, lauko klasėmis, gyrė autentišką pastatą ir jaukią biblioteką, kurią maloniai aprodė Jadvyga Borovaja.

Mūsų gimnazijai atstovavo 8a klasės mokinė Gabriela Veršilo (mokytoja I. Čereškaitė). Renginio rezultatus praneš Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamento atstovas.

Renginio nematę bendruomenės nariai gali pasidžiaugti mokytojos Viktorijos Martinkutės-Simokaitienės nuotraukomis.

Padėkos

Lietuvių kalbos mokytojos nuoširdžiai dėkoja nuostabiems mūsų gimnazijos mokiniams, kurie sukūrė šventišką renginio atmosferą.

Agata Kulicka ir Nikita Zmitrovič puikiai vedė renginį. Dėkojame už šventinę renginio nuotaiką ir šypsenas.

Adrianui Jaroš dėkojame už puikiai atliktą kunigaikščio Gedimino vaidmenį, už drąsą ir išraišką.

Tomek Dunovski ir Julian Anton Mažul puikiai įsikūnijo į Gedimino karių vaidmenį, parodė entuziazmą ir  norą kurti šventę.

Justyna Aidamovič nuostabiai skambino kanklėmis ir leido renginio svečiams pajusti senovės dvasią. Dėkojame už nepakartojamą kanklių skambesį!

Meninės kompozicijos atlikėjams dėkojame už laiką, kurį jie skyrė šiam renginiui, už iniciatyvą, už idėjas ir meistriškumą, kurio galima pasmokyti. Elžbieta Rosovska, Silvija Syrnicka, Serafim Tomaševič, Emilija Burbo, Tomaš Sidorovič, Aleksander Laukatijevski, dėkojame Jums!

Renginio muzika ir garsu pasirūpino Edvin Jugelevič. Dėkojame už profesionalų ir atsakingą darbą.

Emilija Petrusevič, Beata Klimaševskaja, Eva Dravnel  ir Margarita Kairiukštytė pasirūpino salės papuošimais, jų veiklą koordinavo mokytoja D. Bagdonienė. Dėkojame už meninį pojūtį ir norą kurti.

Renginio svečius pasitiko ir jais pasirūpino Agnieška Sidorovič, Dariuš Pocėj, Gabrielė Šukštul,

Oskar Suboč, Evelina Voitechovič, Emilija Ždanovska, Joana Pechocka, Andželika Stvolovič,

Katažyna Boguška, Viktorija Jundo, Dominyka Lavrinovič, Marta Iliuk, Eva Lavrinovič, Justina Aidamovič. Dėkojame už tai, kad buvote mūsų mokyklos veidas. Džiugino tai, kad svečiai gyrė Jūsų paslaugumą ir mandagumą. Dėkojame registracijos darbus organizavusiai ir koordinavusiai mokytojai Joanai Čereškienei.

 

Lietuvių kalbos mokytojos širdingai dėkoja direktoriaus pavaduotojui ugdymui Marekui Petrusevič, kuris pasirūpino, kad renginys vyktų sklandžiai ir visokeriopai padėjo negailėdamas savo dienų ir vakarų!

Taip pat nuoširdžiai dėkojame direktoriaus pavaduotojai ugdymui Veslavai Doveiko, kuri sudarė puikias sąlygas renginį organizavusiems lietuvių kalbos mokytojams ir stebėjo, kad renginys vyktų sklandžiai.

Tikybos mokytoja Rita Gvazdaitytė negailėjo savo laiko ir suteikė galimybę pasiskolinti meninės kompozicijos atlikėjų aprangą. Ačiū Jums už galimybę pasipuošti.

Muzikos mokytoja Janina Stupenko reikšmingai prisidėjo ruošdama atlikėją Elžbietą Rosovską. Dėkojame už rūpestį ir bendradarbiavimą.

Istorijos mokytojas Valdemar Šelkovski konsultavo dėl karių aprangos autentikos ir paskolino tinkamus ginklus.

Renginį rėmė Vilniaus miesto savivaldybės administracija ir Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazija.

Vilniaus miesto lietuvių kalbos mokytojų, dirbančių tautinių bendrijų mokomąja kalba mokyklose, metodinis būrelis yra renginio sumanytojas ir iniciatorius. Dėkojame už galimybę išbandyti savo jėgas.

Renginį vertino Vilniaus miesto mokyklų lietuvių kalbos mokytojų, dirbančių tautinių bendrijų mokomąja kalba mokyklose, metodinių grupių nariai. Dėkojame už profesionalų ir atsakingą vertinimo darbą.

Renginys nebūtų įvykęs, jeigu ne lietuvių kalbos mokytojos, kurios atliko mažus ir didelius darbus. Džiaugiamės bendradarbiavimu, kurio rezultatus galėjo pamatyti visi.