5b klasės dalyvavimas miesto renginyje, skirtame etnografinių regionų metams – "Kelionė per Lietuvą"

Posted by

2015-11-16 d. visa 5b klasė dalyvavo miesto renginyje, skirtame etnografinių regionų metams – ,,Kelionė per Lietuvą‘‘. Renginys vyko Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje. Tai buvo gražus bendradarbiavimas tarp J. I. Kraševskio gimnazijos ir Petro Vileišio progimnazijos, kuris tęsiasi jau antrus metus.

Šiame renginyje dalyvavo nemažai Vilniaus miesto ir Vilniaus apskrities mokyklų. Kiekviena mokykla pristatė inscenizaciją kuria nors lietuvių tarme : žemaičių, aukštaičių, dzūkų, suvalkiečių. Mūsų mokyklos 5b klasės mokiniai pristatė inscenizaciją vilniškių šnekta apie Kaziuko mugę Kalvarijų kermošiuje. Šią inscenizaciją kūrė mokytojos Jūratė Ratautienė ir Jadvyga Pukšta. Vaikai labai šauniai įsigyveno į savo vaidmenis, buvo drąsūs, kūrybingi ir aktyvūs, todėl buvo pripažinti kaip geriausiai suvaidinę vilniškių šnektą. Apsirengę spalvingais rūbais, pasiėmę su savimi krepšius, riestainius, saldainius, įvairiausius gyvūnus ir Kaziuko mugės atributus, vaikai atrodė kaip graži marga Kaziuko mugės minia, kuri kalbėjosi tarpusavyje, pirko, pardavė, derėjosi ir džiaugėsi gyvenimu. Inscenizacijos pabaigoje mokiniai sudainavo dainą vilniškių šnekta ,,Oi Onute, Onytėle‘‘, kurios mokinius išmokė mokytojos Jadvyga Pukšta ir Janina Stupenko. Į Petro Vileišio mokyklą mokinius atlydėjo technologijų mokytoja Zyta Kobiak, kuri padėjo sukurti vaikų sceninį įvaizdį ir mokytoja Jūratė Ratautienė.

Mokiniams buvo puiki proga susipažinti ir gyvai išgirsti lietuviškas tarmes, pasižiūrėti nuotaikingų vaidinimų. Apdovanoti dovanomis ir diplomais moksleiviai laimingi grįžo namo, kupini neišdildomų įspūdžių.