„KVIEČIAME Į PASAKŲ ŠALĮ!”

Posted by

   Vasario 28 dieną,   penktadienio vakarą, mūsų mokykloje įvyko „Atvirų durų diena”, į kurią buvo pakviesti maži vaikai, kurie dar nelanko mokyklos. Susirinko daug svečių. Tai buvo vaikai su savo tėveliais arba seneliais.

   Mokyklos fojė visų svečių akis traukė pradinių klasių mokytojų paruošta mokinių piešinių paroda „Žiemos linksmybės”. Joje buvo eksponuojami geriausi pradinukų piešiniai, kurie kovo mėnesį bus išsiųsti į tarptautinį piešinių konkursą į Krokuvą.

   Salėje neliko laisvų vietų. Prieš koncertą į visus susirinkusius kreipėsi mokyklos direktorės pavaduotojas Marek Petrusevič. Jis papasakojo apie mūsų mokyklą, kuri šiais metais tapo gimnazija. Supažindino tėvelius su priešmokyklinės grupės mokytoja Julija Dunovska, kuri nuo rugsėjo 1-osios vėl ruošiasi dirbti su „nulinukais”. Pažymėjo tap pat, kad nuo kovo 15-os dienos mokykloje startuoja tradicinė šeštadieninė mokyklėlė „Mažylio Akademija”, kurią ves mokytoja metodininkė,  būsimųjų pirmokų auklėtoja – Helena Rynkevič. Į šią mokyklėlę yra kviečiami visi vaikai, besiruošiantys į pirmą klasę.

   Scenoje pasirodė būrys nykštukų, kurie pakvietė visus į linksmą kelionę po pasakų šalį. Tai buvo ketvirtos klasės mokiniai, kurie ir vedė visą koncertą. Jie demonstravo įvairiausius talentus: šoko, dainavo, deklamavo, Nikita Maisėjenko „vaikščiojo” ant rankų.

   Pirmieji scenoje pasirodė mūsų „nulinukai”, kurie sužavėjo žiūrovus savo linksmomis dainelėmis, eilėraštukais, o ypač nepaprastu šiuolaikiniu šokiu.

   Visi linksmai pasitiko pramoginių šokių šokėjus: Agnešką Ravdo ir Sebastianą Dunovskį su partneriais. Ilgai nerimo aplodismentai, juk kiekvienas norėtų taip šokti!

   Scenoje, kaip ir pasakose, vieni pasakų veikėjai keitė kitus: po nykštukų pasirodė smerfai, po jų išvydome daug Raudonkepuraičių, antros klasės mokinių. Jos kalbėjo lenkiškai, rusiškai… Buvo Raudonkepuraitės iš Indijos, Japonijos, kitų kraštų ir net juodaodė! O vilkas buvo vienas. Vargšas vilkas nežinojo, ką daryti. Tokia situacija labai patiko mažiems žiūrovams.

   Koncertui įpusėjus ketirtokai-nykštukai visus žiūrovus pakvietė pašokti. O po to vaikučiams buvo staigmena… kiekvienas iš jų gavo mažą popierinį šuniuką, kuriuos vaikai „užmovė” ant pirštukų. Kiek buvo džiaugsmo!

   Po koncerto visus svečius pakvietėme į ekskursiją po mokyklą. Svečiai žavėjosi estetiška mūsų mokyklos išvaizda, kurią puošia abiturientų darbai, patalpinti ant visų koridorių sienų.

   Bet visos pasakos baigiasi gerai ir laimingai. Visi – ir žiūrovai, ir artistai – išgyveno  puikų nuotykį. Tai buvo tikrai graži šventė! Labai džiaugiamės ir laukiame kitų tokių susitikimų!